Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 9. 2023

Italijanska heavy/doom metal glasbenica Marthe je posnela videospot za naslovni komad prvenca Further In Evil, ki ga bo 20. oktobra izdala pri Southern Lord Recordings. Album prinaša te komade:

I Ride Alone
Dead to You
Further in Evil
Victimized
To Ruined Altars
Sin in My Heart

4. 8. 2022

Post-HC zasedba City Of Caterpillar bo po 20 letih zatišja izdala nov album Mystic Sister. Ta bo luč sveta ugledal 30. septembra pri Relapse Records, možakarji pa so že predstavili prvi single Decider in naslove komadov:

Thought Drunk
Paranormaladies
Decider
Mystic Sisters
Manchester
Voiceless Prophets
In the Birth of a Fawn
Ascension Theft… (Gnawing of the Bottom-Feeders)

Avtorica: Tina Urek
19. 11. 2021

Ameriški doom/stoner metal trio Burning Sister je posnel videospot za prvi single Acid Night Vision s prihajajočega dolgometražnega prvenca, ki nosi naslov Mile High Downer Rock. 

5. 11. 2021

Ameriški doom/stoner metal trio Burning Sister je najavil debitantski album, ki nosi naslov Mile High Downer Rock. Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prvi single Acid Night Vision.

Burning Sister iz Denverja v Coloradu so Steve (vokal, bas, klaviature), Drake (kitara) in Alison (bobni).

3. 6. 2021

Švedski metalci Liv Sin, ki jih vodi vokalistka Liv Jagrell (ex-Sister Sin), so podpisali za založbo Mighty Music, pri kateri bodo prihodnje leto izdali svoj tretji studijski album.

Skupino trenutno sestavljajo Liv Jagrell na vokalu, Patrick Ankermark na kitari in Per Bjelovuk na bobnih.

21. 12. 2020

Sister so posneli videospot za nov single Scream For Pleasure s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Vengeance Ignited, ki izide 26. februarja pri založbi Flick Records.

Vengeance Ignited prinaša naslednje skladbe:
Bring Out The Dead
Vengeance Ignited
Spitfire
Scream For Pleasure
Psycho Thrilling
Primal Rage
Die With A Smile
Walk With Me
Whispering Winds
One Last Ride

16. 11. 2020

Sister v posluh ponujajo nov single Primal Rage s četrtega studijskega albuma z naslovom Vengeance Ignited, ki bo izšel januarja prihodnje leto. Pri izidu novega albuma skupina sodeluje z medijsko agencijo Flick Agency AB iz Stockholma, katere solastnik je založba Despotz Records.

6. 10. 2020

Švedski sleaze metalci Sister predstavljajo še svež videospot za najnovejši single Die With A Smile s četrtega studijskega albuma z naslovom Vengeance Ignited, ki bo izšel januarja 2021.

31. 8. 2020

Sister na ogled ponujajo besedilni video za drugi single in naslovno skladbo prihajajočega četrtega dolgometražnega albuma Vengeance Ignited.

15. 7. 2020

Sister so posneli videospot za najnovejši single Bring Out The Dead, ki se nahaja na njihovem prihajajočem četrtem studijskem albumu.

17. 6. 2020

Švedska punk/sleaze metal zasedba Sister predstavlja najnovejši single z naslovom Bring Out The Dead.

Sister po novem sestavljajo vokalist Jamie Anderson, bobnar Cari Crow, kitarist Phil Armfelt in basist Freddan Hiitomaa.

24. 12. 2019

Kot je bilo že slutiti, je od mrtvih vstala švedska hard rock zasedba Sister Sin, ki se je ponovno združila v svoji najbolj klasični postavi – Liv »Sin« Jagrell (vokal), Jimmy Hiltula (kitara), Andreas Strandh (bas) in Dave Sundberg (bobni).

Skupino bo v živo spet mogoče videti prihodnje poletje, v tem trenutku pa imajo že potrjena nastopa na festivalih Gefle Metal Festival in Helgeåfestivalen na Švedskem v začetku julija.

20. 12. 2019

Se bodo ponovno združili Sister Sin? To vprašanje se poraja mnogim, ki so te dni na njihovi Facebook strani ob pričujoči fotografiji opazili zapis »December 23rd.«. Namigovanja je po eni strani še podkrepilo dejstvo, da sta kitarist Chris Bertzell in basist Tommie Winther včeraj sporočila, da zapuščata skupino Liv Sin, ki jo vodi nekdanja pevka Sister Sin, Liv Jagrell.

20. 5. 2019

Liv Sin predstavljajo videospot za najnovejši single Blood Moon Fever s prihajajočega albuma z naslovom Burning Sermons, ki bo izšel 6. septembra pri založbi Despotz Records. Novi album je produciral Emil Nödtveidt, sicer bolj poznan kot kitarist skupin, kot so Deathstars, Dissection, Ophthalamia in Swordmaster.

8. 5. 2019

Liv Sin je objavila besedilni video za skladbo Slave To The Machine, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Burning Sermons.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna